VILÁGSZERTE EGYRE NAGYOBB NÉPSZERŰSÉGNEK ÖRVENDENEK A FLOTTAAUTÓK 2015-04-07

Egyre nagyobb a kereslet a flottaautók iránt – erre engednek következtetni a nemzetközi, valamint a hazai flotta- és gépjárműkezelés terén piacvezető LeasePlan 2014-es évre vonatkozó, most közzétett adatai. A LeasePlan Hungária Zrt. flottájának mérete például 8,4%-kal nőtt, míg saját tulajdonú flottájuk finanszírozott összértéke 11,3%-os növekedést mutatott. A hollandiai székhelyű LeasePlan tavaly összesen 14%-kal növelte nettó árbevételét, és a 2013-as 1,37 millió autóhoz képest tavaly már 1,42 millió általuk kezelt járművet lehetett látni az utakon.

2014-ben emelkedett a felhasználók elégedettsége is, melynek köszönhetően a LeasePlan a tavalyi év végére még több autót és még nagyobb piacot tudhatott magáénak. Az éves adatok szerint a nagy, nemzetközi ügyfelekkel foglalkozó LeasePlan International (LPI) 18.000 járművel gazdagodott, ami már közel 400.000-es flottát jelent; a LeasePlan pedig összesen 1,42 millió autót kezel világszerte. A LeasePlan Hungária Zrt. mutatói is növekedésnek indultak a tavalyi év folyamán: flottaméretük 8,4%-kal bővült, saját tulajdonú flottájuk finanszírozott összértéke pedig 11,3%-os növekedést mutatott. Földrajzilag a LeasePlan Canadának köszönhetően a flottakezelő már egész Észak-Amerikát lefedi, a LeasePlan Turkey-vel pedig teljes tulajdonjogot szerzett Törökországban. Így már 5 földrész 32 országában van jelen a vezető gépjárműkezelő, és az idei évre további növekedési tervei vannak.

A terjeszkedés mellett a LeasePlan célkitűzése olyan újabb innovációs megoldások kidolgozása, melyekkel a legjobb szolgáltatást biztosíthatja a cégautót használók számára. „A WebSzerviznek például jelentős figyelmet szenteltünk itthon, Magyarországon, hiszen rendkívül hasznos funkciókkal bír: az online szolgáltatás felhasználóbarát felületével biztosítja, hogy a gépjárműhasználók és a flottamenedzserek szervizigényeiket gyorsan és egyszerűen adhassák le – a LeasePlan Mobilapplikációja segítségével immár akár okostelefonjukról is –, illetve nyomon követhessék a szervizelés státuszát” – fogalmazott Roelof Hansman, a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója a fejlesztésekkel kapcsolatban. A cég szakértői jelenlétének fókuszában a balesetek csökkentése, az üzemanyag-megtakarítás és a károsanyag-kibocsátás minimalizálása állnak, amelyekkel hatékony segítséget nyújt a flottamenedzsereknek a flottaköltségek csökkentéséhez.

„A LeasePlan a flottamenedzselést és a vezetői mobilitást igyekszik egyre egyszerűbbé tenni, és ez a törekvés hozzájárult remek 2014-es eredményéhez is. […] A teljesítménymutatók a LeasePlan csoport sokszínű piaci lefedettségének előnyeiről számolnak be. A folyamatos kihívások mellett a LeasePlan az alkalmazottaira jellemző kötelességtudatnak és találékonyságnak köszönhetően volt képes ilyen nagyszerű eredményeket produkálni” – fejtette ki véleményét Vahid Daemi, a LeasePlan vezérigazgatója.

A sajtóközlemény letöltése