A Win The Web 2008 programozói verseny különdíjas csapata átvette a díjat az Interware-től 2008-07-07

A 24 órás programozói verseny „Northwind” nevű csapata ünnepélyes keretek között átvehette az Interware ZRt. által felajánlott különdíjat, mint a verseny leginnovatívabb diákcsapata.

A közelmúltban megrendezett versenyen a profi fejlesztők mellett számos diák is ringbe szállt, hogy megmutassa a „nagyoknak” tudását, és tehetségét.

Az Interware, mint a verseny technikai hátteréül szolgáló, és a több, mint 4.000 szervernek otthont adó, Szerver Hotel üzemeltetője, nagy hangsúlyt fektet szolgáltatásainak folyamatos fejlesztésére, és a minőség színvonalának magas szinten tartására, ezért a versenyzők között is azokat a fiatal tehetségeket kereste, akik újszerű látásmóddal, és innovatív megoldásokkal oldották meg a kiadott feladatot. Így esett a választása a „Northwind” nevet viselő diákcsapatra, amely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki Karának Villamosmérnöki, illetve Műszaki Informatika szakának IV. éves hallgatóiból állt össze.

A csapatot Kovács Tamás, Árvai Zoltán, Formanek Gábor alkották, kiegészülve egy grafikus segítségével, a szintén diák Fogarasy Tamás személyében.

Az Interware vezetése a Szerver Hotel bemutatásával egybekötve adta át a különdíjat. A csapat 1 évig használhat egy a Szerver Hotelben elhelyezett szervert, amely a jövőben segítséget nyújthat tanulmányaikhoz, akár saját vállalkozás beindításhoz is.

Az ifjú versenyzők a jövőben főként ipari alkalmazásfejlesztéssel szeretnének foglalkozni, .NET alapon, és Microsoft technológiákkal.

„Nagyon szimpatikus volt, hogy rögtön új generációs .NET technológiákon lehetett fejleszteni (ASP.NET 3.5), továbbá az is motivált minket, hogy sok hasonló érdeklődésű fiatalt ismerhettünk meg, nagyszerű hangulatban.
Ezzel a csapattal először indultunk ilyen jellegű versenyen és nagyon örülünk, hogy mi nyerhettük meg az Interware "Leginnovatívabb csapat" díját, jövőre is indulni fogunk!” – mondta Árvai Zoltán, a különdíjas „Northwind” csapat tagja.

„Örömmel vettünk részt a Microsoft Magyarországgal a verseny lebonyolításában. Vállalatunk régóta elkötelezte magát az informatikai oktatásban tanuló fiatal nemzedék segítése mellett. Ezúton is szeretnék gratulálni a „Northwind” csapat tagjainak, és persze minden résztvevőnek, akik a verseny 24 órája alatt bizonyították tehetségüket, tudásukat, és nem utolsó sorban kitartásukat, ami méltóvá tette őket az Interware és a szakma elismerésére. Bízunk benne, hogy a különdíjas csapat és az Interware között kialakult jó kapcsolat a jövőben akár szorosabbá is válhat szakmai téren, és a felajánlott szolgáltatás csomagnak jó hasznát veszik majd.” – mondta Sátor Csaba, az Interware vezérigazgató-helyettese.

A sajtóközlemény letöltése