Új tulajdonosi kézben a LeasePlan Corporation nemzetközi flottakezelő vállalat 2016-03-24

A világ vezető flottakezelő és mobilitási vállalata, a LeasePlan Corporation N.V. 2016. március 21-én bejelentette, hogy a cégcsoport teljes tulajdonjoga a Global Mobility Holding B.V-től (a Volkswagen AG és a Fleet Investments B.V. közös tulajdona) egy hosszú távon érdekelt befektetőkből álló konzorcium kezébe került.

A LeasePlan új, 100%-os tulajdonosa az LP Group B.V. nevű konzorcium, amely az alábbi befektetőkből áll: a piacvezető, nyugdíjalapokat kezelő holland PGGM, az ATP, amely Dánia legnagyobb nyugdíjalapja, a GIC, a Luxinva S.A., amely az Abu Dhabi Befektetési Hatóság (ADIA) 100%-os tulajdonában lévő leányvállalat és a TDR Capital LLP által kezelt befektetési alapok.

Vahid Daemi, a LeasePlan csoport vezérigazgatója és Igazgatótanácsának elnöke elmondta: „A mai nappal új korszak kezdődik a LeasePlan életében. Új tulajdonosaink teljes mértékben támogatják növekedési céljainkat és hosszú távú stratégiánkat, amely szerint továbbra is minőségi, kiemelkedő színvonalú mobilitási megoldásokat kívánunk nyújtani ügyfeleinknek világszerte. Vállalatunk erejét jól mutatja, hogy ebben az állandóan változó iparágban meg tudjuk ragadni a növekedési lehetőségeket, így jelenleg globális szinten 1,55 millió járműből álló flottát kezelünk. Reményeink szerint az új tulajdonos irányítása alatt is jelentős hozzáadott értéket nyújtunk majd ügyfeleinknek.”

Manjit Dale, a TDR Capital LLP egyik alapítója úgy fogalmazott: „Izgalommal tölt el bennünket, hogy sikerrel lezajlott a világ vezető flottakezelő és mobilitási vállalatának felvásárlása. Szilárdan hiszünk a LeasePlan jövőjében, hisz a vállalat páratlan eszközvagyonnal, hűséges ügyfelekkel, elkötelezett munkavállalókkal, szilárd stratégiával és tapasztalt vállaltvezetéssel rendelkezik. Nagy örömmel támogatjuk a vezetés további növekedésre irányuló törekvéseit.”

Felügyelőbizottság
Március 1-jével a LeasePlan korábbi (közvetett) részvényeseihez kötődő felügyelőbizottsági tagok lemondtak, míg Ada van der Veer és Herta von Stiegel továbbra is független tagként működnek. Az új kinevezésekkel a felügyelőbizottság jelenleg hét tagból áll. Közülük öten függetlenek: Jos Streppel, elnök, Stefan Orlowski, Steven van Schilfgaarde, Herta von Stiegel és Ada van der Veer. A konzorciumhoz kötődő tagok: Manjit Dale és Eric-Jan Vink.

A sajtóközlemény letöltése