Teljes siker az első – de nem az utolsó - Balatoni Herend Kupa 2008-08-29

Augusztus 24-én került megrendezésre a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Royal Balaton Golf & Yacht Club szervezésében az első Herend Balaton Golf Kupa golfverseny. A Balaton első, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas 18 lyukú, változatos vonalvezetésű pályáján a professzionális golfversenyt borkóstolás, lovashintós kocsikázás és kézművesek bemutatója egészítette ki. A délelőtti szeles idő ellenére számos golfozó vágott neki a rangos megmérettetésnek.

A versenyzők több kategóriában is nekivághattak a 2x9 lyuknak. Az első kategória (1-18 hcp) játékosai reggel kilenckor, viharos erejű szélben kezdték meg a versenyt Stroke játékmódban. A második kategória (19-36 hcp) indulóinak dolgát sem könnyítette meg az erős szél, amely az amúgy is technikás pálya megjátszását még izgalmasabbá tette.
Egy a pályán kívüli esemény is emelte a stablefordot játszó második kategóriás játékosok adrenalin szintjét: a Herend Kupával egy időben zajlott ugyanis a férfi vízilabda-válogatott aranycsatája Pekingben. A fanatikus sportbarátok két ütés között, rádión hallgatták Kásásék remek szereplését – pólósmeccs lefújását követően több fairway-en is örömujjongás törte meg a balatoni pálya csendjét, ekkor már mindenki tudta: megszerezte harmadik aranyát is a magyar csapat.
A harmadik kategória 13:00 órai indulására már a szél is lecsendesedett, így a 37 hcp fölötti játékosok ideális körülmények között szúrhatták le a tee-t az első elütőn. A versenyt tovább színesítették a „Longest drive” és a „Nearest to the pin” versenyek, ahol a délelőtti mostoha időjárás ellenére is igen szép eredmények születtek. A „Nearest to the pin” versenyt 1,47 méteres eredménnyel Zsoldos Zsolt nyerte. A legtávolabbi ütést, a leendő 16-os pályaszakaszon, a hölgyeknél Batta Krisztina, az uraknál pedig Szócska Miklós nyerte. Külön érdekesség, hogy Miklós harmadik kategóriás indulóként tudta maga mögé utasítani az egész mezőnyt.
A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott fődíjakat Dr. Kovács Miklós turisztikai államtitkár – a verseny fővédnöke – és Dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója adta át a győzteseknek:

Női I.: Kovácsné Földesi Katalin

1-18 Hcp I.: Pataky Miklós

Bruttó I.: Batta Krisztina

Verseny képei az alábbi linken érhetők el: