Bemutatkozik a Miele első, „Smart Navigation” fejlesztéssel rendelkező robotporszívója 2014-09-25

Októbertől hazánkban is kapható lesz a nemzetközi porondon már debütáló első Miele robotporszívó, mely a Scout RX1 nevet viseli. Az újdonság a navigációs rendszere, a kiemelkedően jó tisztítási teljesítménye, valamint az akkumulátor példátlanul hosszú élettartama miatt tűnik ki a versenytársak közül.

A Scout RX1 robotporszívót a háztartási készülékek úttörőjének tartott Miele egy koreai vállalattal közösen fejlesztette ki, amely cég kifejezetten a robotikára specializálódott. A készüléket szigorú működési- és tartóssági teszteknek vetették alá, a robotporszívó a tisztítási eredmény és kezelési kényelem területén egyaránt mércét állít.

Az „Smart Navigation” fejlesztésnek köszönhetően a Miele egyedülálló készüléke a tisztítandó felületet szisztematikusan, sávról-sávra haladva dolgozza fel ahelyett, hogy véletlen vezérléssel haladna a helyiségben. Ezzel a megbízható lefedés mellett időt és akkumulátorkapacitást is megtakarít. A Scout RX1 egyetlen akkutölt��ssel akár 150 négyzetméter megtisztítására is képes, ami kb. 120 perc üzemidőt jelent.

A speciális navigáció lelke az úgynevezett giro-szenzor, mely a forgó mozgásokat és a menetirány-változtatásokat méri. A beépített digitális kamera pedig a helyiség mennyezetét szkenneli percenként többször, hogy a készülék minél pontosabb munkát végezhessen. A giro-szenzor és a mennyezetkamera együttműködése révén a peremterületeket és a nehezen elérhető helyeket is hiánytalanul felméri a készülék, a hét infravörös érzékelő pedig megakadályozza, hogy a porszívó a bútorokkal vagy egyéb tárgyakkal ütközzön vagy leessen a lépcsőn.

A Scout RX1 Triple Cleaning rendszere különösen hatékony tisztítást garantál. Első lépésben a két oldalsó forgókefe a nehezen elérhető peremterületekről söpri a port a készülék alá, majd a kivehető a hengerkefe gondoskodik a durvább piszok felszedéséről. A harmadik lépésben a szívómotor a finom porszemcséket a porgyűjtő dobozba szállítja, s mindeközben az AirClean szűrőnek köszönhetően a levegő végig tiszta marad.

A négy takarítási program – Auto, Spot, Corner, és Turbo – garantálja a maximális kezelési kényelmet, a robotporszívó minden padlóburkolaton használható, akár 2 cm-es magassági különbségekkel – küszöb vagy magasabb szőnyeg - is megbirkózik. A Miele új robotporszívója már megjelenésében is a minőséget és az eleganciát tükrözi, a készülék tökéletesen harmonizál a Miele Design for life termékcsalád tagjaival.

Képek és információk: https://miele.hu/hu/hirek/sajtokozlemenyek/robotporszivo

A sajtóközlemény letöltése