Kulináris élmények egyszerűbben – okos megoldásokkal - a Miele új generációs készülékeivel 2019-09-18

A vállalat történetének legnagyobb termékbevezetéseként a GEN 7000-es készülékcsaláddal újítja meg termékpalettáját a Miele, mellyel élménnyé varázsolja a konyhai teendőket. Az új generációs készülékek már kaphatók a Miele bemutatóteremben és a viszonteladóknál.

Design és technika kéz a kézben
A 7000-es generációval a Miele a konyhai beépíthető készülékek teljes programját megújítja, a sütőktől és főzőlapoktól kezdve a gőzpárolón és a kávéfőzőn át a mosogatógépekig.
Stílus tekintetében a 7000-es generáció készülékei beleillenek szinte minden konyhai környezetbe. A készülékek négy design vonalban (PureLine, VitroLine, ArtLine és ContourLine) valamint két szín variációban (grafitszürke, obszidiánfekete) kaphatók. A PureLine egy modern stílus, masszív fogantyúval és visszafogott nemesacél jegyekkel egy fekete üvegfronton. A VitroLine jellemzője a visszafogott-egységes stílus, ahol a készülékkel megegyező színű fém fogantyú egy ugyanolyan színű, precízen csiszolt üvegelemet vesz körül, az ArtLine pedig a maximálisan minimalista stílus jegyében nem rendelkezik klasszikus ajtófogantyúval. Ezzel ellentétben áll a ContourLine a markáns nemesacél keretével: itt a középpontban a készülék bemutatása és technikája áll.

De a valódi plusz a magától értetődő könnyedség, amellyel az új Miele készülékek a felhasználót kiváló kulináris élményekben részesítik. Ehhez rendelkezésre állnak az olyan intelligens funkciók, mint a„TasteControl“ a „FoodView“ valamint a „MotionReact“ innovációk. Minden termékre kiterjedően a legtöbb 7000-es generációs készülék Wi-Fi modullal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a hálózatba kapcsolt készülék tablet vagy okostelefon segítségével is vezérelhető legyen.

A használati utasítások ideje
A Generation 7000 készülékek a felhasználót végig vezetik a főzési folyamaton, a kezelési lépések intuitívak, a folyamatok ezért akadály nélkül zajlanak. A fontos funkciógombok és kijelzők minden készüléken ugyanazon a területen helyezkednek el a panelen, és a készülékek kezelési folyamatai egymással összehangoltak. Másképpen kifejezve: aki kezelte a sütőt, ugyanilyen magától értetődően fogja használni a kombi gőzpárolót vagy a kávéfőzőt.

Az intuitív kezelést a Miele az összes készülékre kiterjedő MotionReact funkcióval segíti: kívánság szerint, a Miele készülékek már előre tudják a következő kezelési lépést. Közeledéskor automatikus bekapcsol a MotionReact, aktiválja a sütőtér világítását vagy kikapcsolja a jelzőhangot a program végén, ugyanis infravörös érzékelőkkel a 20-40 cm-re levő mozgásokat érzékeli.

Nincs többé elégetett étel
Világújdonság TasteControl funkció, amely a sütőknél megakadályozza az ételek túlsülését azzal, hogy a készülék a program végén gyorsan lehűti a sütőteret, mégpedig úgy, hogy egy ételkészítési folyamat végén a sütő ajtaja automatikusan kinyílik, egy ventilátor a készüléket rövid idő alatt lehűti, és igény szerint melegentartó üzemmódra vált. A sütési folyamatok így pontosan a kívánt időpontban fejeződnek be, a felügyelet nélküli tovább sütés magas maradék hő mellett, amely gyakran kiszáradáshoz vezet, megbízhatóan elkerülhető.

A „szem“ a sütőben: a FoodView esetén a kamera képeket küld HD minőségben a sütőtérből az okostelefonra vagy tabletre. A FoodView használatával a sütési időt és a hőmérsékletet kényelmesen módosíthatja okostelefonján úgy, hogy még csak nem is kell a konyhában lennie. A beépített kamera a sütési folyamat minden percéről készít képet. Az adatmennyiség felesleges növelésének elkerüléséhez mindig csak az utolsó kép lehívható. Nincs ennél könnyebb megoldás jelezni a vacsora vendégeknek, családnak, ideje készülődniük, hiszen az időben legaktuálisabb kép letöltésével a közösségi médián keresztül is megoszthatja az étel készültségi fokát, vagy épp kedvet csinálhat másoknak az otthoni sütéshez.

Teljes felületű indukció a szakácshoz igazodva
A főzőlapoknál a legnagyobb innováció a teljes felületű indukció, mert a főzési szabadságnak aligha szab határt. Akár hat edényt, serpenyőt vagy sütőedényt helyezhet tetszőlegesen a főzőlapra és mozgathatja azokat. A Miele által szabadalmaztatott SmartSelect vezérléssel pedig az intelligens edényfelismerés is megvalósult. Ha felhelyeznek egy edényt vagy serpenyőt, a főzőlap felkínál egy számsort a teljesítmény beállításához. Amint áthelyezzük ezt az edényt a főzőfelület egy másik részére, a készülék megjegyzi az aktuális teljesítményfokozatot és az új felületen ezt az információt tartalmazó számsort jeleníti meg.

Ami a kulináris élmények után következik
A termékcsaládhoz tartozó és a tavalyi IFA nemzetközi szórakoztatóelektronikai és háztartási gép szakvásáron debütált G 7000-es új AutoDos és PowerDisk funkciós Miele mosogatógép a piacon egyedülálló rendszermegoldást kínál, automatikusan adagolja a tisztítószert és speciálisan erre kifejlesztett por granulátumot használ. Ezen kívül az új mosogatógépek App segítségével sokféleképpen vezérelhetők és programozhatók mobil eszközről. Csak a ki- és bepakolást kell a felhasználónak önállóan elvégeznie, és alkalmanként a PowerDisk cseréjét. Minden mást elvégez a készülék. A Miele a kosarakat és az evőeszközfiókot is tovább optimalizálta.

A Generation 7000 lenyűgöző innovációkkal ejt ámulatba, amelyek a főzést könnyebbé, kényelmesebbé, és biztonságosabbá teszik – és ez csak a Mielénél elérhető.

A sajtóközlemény letöltése