Kommunikációs csúcstechnológia a NextiraOne Ibériától 2008-01-22

A madeirai beruházás ékessége a vezeték nélküli adat- és beszédátviteli rendszer.

Párizs – 2008. január 22. Konvergens hálózattal látta el a NextiraOne Iberia a Portugáliához tartozó Madeira szigetén, Funchalban található új, négycsillagos, Golden Residence nyaralókomplexumot. A 172 lakosztályból álló létesítmény látogatói és lakói a jövőben a Cisco-alapú, rugalmas, konvergens hálózat előnyeit élvezhetik.
Minden szobában van Internet és az egész komplexumot lefedi a helyi, vezeték nélküli adat- és beszédátviteli hálózat (LAN). Ennek köszönhetően a Golden Residence az Épületfelügyeleti rendszerének segítségével hatékonyabban tartja kézben a különböző folyamatokat. Az IP-alapú hálózat a Nevotek VoIP- beszédátviteli rendszerrel egészült ki, melyeket a Cisco Catalyst 3560 és a Cisco CE500 rendszerek szolgálnak ki. A komplexum alkalmazottai 80 db IP-telefonmelléket és olyan új, irodai alkalmazásokat használhatnak, mint pl. az érdeklődők jobb kiszolgálását szolgáló Cisco Call Manager, vagy a hatékonyabb foglalási rendszer.

Emellett a Nevotek rendszer számtalan üzleti előnyt biztosít a Golden Residence-nek, illetve új szolgáltatásokat is nyújt a vendégeknek. A képernyőn megjelenő funkciók olyan standard protokollokon (pl. XML) alapuló internetes keresőprogramokkal működnek, amelyekkel lehetséges az új szolgáltatások fejlesztése és integrálása is. A jelenleg hozzáférhető szolgáltatások között szerepelnek:

• könnyű hozzáférés az IP-terminál érintőképernyőjén megjeleníthető, a hotel által nyújtott számos szolgáltatáshoz
• aktuális belső-, vagy külső programok, szolgáltatások hirdetése az IP-terminálon keresztül
• „hangos e-mail” küldési lehetőség, ébresztőhívás-kérés, időjárás jelentés, helyi szolgáltatások, valutaárfolyamok és friss repülőtéri információk megtekintése

A NextiraOne Ibéria a helyi telekommunikációs szolgáltatóval, a Portugal Telecommal működött együtt, hogy a Golden Residence ‘FULL IP’ rendszerét kialakítsa.

„Olyan innovatív, könnyen kezelhető rendszert kerestünk, ami segít megkülönböztetni magunkat, amellyel vezeték nélküli csatlakozást tudunk biztosítani az egész hotelben, miközben elősegítjük az alkalmazottak még hatékonyabban munkáját” – mondta el Roberto Almeida Santos, a Hotel Golden Residence pénzügyi igazgatója. „A Portugal Telecommal szoros együttműködésben dolgozó NextiraOne kommunikációs szakemberei pontosan meg tudtak felelni az elvárásainknak.”

Neil Moss, a NextiraOne Europe marketing- és stratégiai igazgatója elmondta: „A hotel- és szabadidőpiac kulcsfontosságú a NextiraOne számára. Sok lehetőséget látunk arra, hogy bebizonyítsuk kiterjedt ipari szakértelmünket ezen a növekvő és fejlődő piacon. A Golden Residence Hotel project rávilágít tudásunkra és azon képességünkre, hogy felbecsüljük a vevő szükségleteit, illetve hatékony, első osztályú hálózati megoldásokat nyújtsunk.”

A sajtóközlemény letöltése