Az EXPAndrive virtuális tárhely-menedzselő rendszer költséghatékonyabb és gyorsabb adatelérést tesz lehetővé 2014-10-28

Lezárult az Enterprise Communications Magyarország Kft. Expandrive virtuális storage rendszer fejlesztése elnevezésű projektje, mely az Új Széchenyi Terv "Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása" pályázatának keretében valósult meg. A közel két éves fejlesztés során kidolgozott keretrendszer és tárhely-menedzselő megoldás jobb, biztonságosabb és költséghatékonyabb IT megoldást nyújt a vállalatoknak.

A 100 százalékban magyar tulajdonú Enterprise Communications Magyarország Kft. (Enterprise Group) innovációs fejlesztése 2012 októberében indult és idén szeptemberben zárult, a projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap közel 250 millió forinttal támogatta.

Az Expandrive virtuális tárhely-menedzselő rendszer költséghatékonyabb, de szolgáltatásaiban gazdagabb alternatívát kínál a vállalati storage megoldások területén. A projekt keretében megvalósult fejlesztés egy általános, virtualizált tárolási keretrendszer, amely könnyen fejleszthető és figyelembe veszi az egyedi igényeket, a felhasználók karakterisztikáit, illetve a tárolt adatok méretét. Az Enterprise Group a fejlesztéssel olyan egyedülálló megoldást kínál, amely jobb, biztonságosabb és gazdaságosabb IT működést biztosít a nagyvállalatok mellett a kis- és középvállalkozások számára egyaránt. A kifejlesztett adattárhely-menedzselő rendszer szolgáltatásaival a felhasználók hatékonyabb és gyorsabb adatelérést, továbbá dinamikus és költséghatékony működést érhetnek el.

Az Expandrive fejlesztése során kiemelt figyelmet kapott a dinamikus működés, az adatbiztonság, a kiszámítható és skálázható teljesítmény és a nagy rendelkezésre állás biztosítása, valamint a szükséges blokkméret meghatározása, amely segít a hatékony, gyors adatforgalomban és az adattöredezettség elkerülésében. További újdonságot jelent, hogy a rendszer a jelenleg elérhető szoftveres megoldásokkal szemben dinamikusabb, jobban testre szabható és független az internetkapcsolattól is.

Az Enterprise Group innovatív és komplex szolgáltatásokat és megoldásokat kínál az üzleti infokommunikáció, a mérnöki tervezés és életciklusmenedzsment, az integrált medikai szoftverfejlesztés, valamint az informatikai tanácsadás és SAP bevezetés területén.

A sajtóközlemény letöltése