A LeasePlan 1,5 millió járműből álló flottájával piacvezető a nemzetközi piacon 2015-11-30

A LeasePlan holland anyavállalata, a LeasePlan Corporation bejelentette, hogy nemzetközi flottamérete elérte a 1,5 millió gépjárművet. A LeasePlan az első flottakezelő a lízingpiacon, amelynek sikerült ezt a rekord darabszámot megvalósítania; a vállalat ezzel a mérföldkővel megerősítette globális piacvezető szerepét. A 32 leányvállalattal rendelkező LeasePlan 2010-ben még csak 1,3 millió járműből álló flottát kezelt, 2014 szeptemberében ez a szám már 1,4 millió volt, vagyis a vállalat tavaly óta közel 8%-os éves portfoliónövekedést produkált.

Salkeld Nick, a LeasePlan Corporation nemzetközi kereskedelmi igazgatója kiemelte: “Iparágunkban elsőként értük el a 1,5 milliós darabszámot, ez megerősíti piacvezető pozíciónkat és igazolja növekedési stratégiánk sikerességét. Azonban nem csak flottaméret tekintetében szeretnénk dominálni a piacot. Minden tevékenységi területünkön piacvezető szerepünk megtartására törekszünk, az ügyfelek kiszolgálásától a termékfejlesztésen át a gépjárműhasználóknak nyújtott mobilitási megoldásokig. És nem elégszünk meg ennyivel. Továbbra is a növekedés és a kiváló ügyfélkiszolgálás a cél. Elkötelezettségünk, hogy partnereink munkáját könnyebbé tegyük, munkánk alapja. Ez a mérföldkő főként ügyfeleink bizalmát igazolja, mellyel megtisztelték vállalatunkat és kiváló munkatársainkat.”

Hansman Roelof, a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Az idei 6,8%-os flottaméret-növekedés a magyar leányvállalat esetében is megerősíti, hogy kifizetődő az az elkötelezettség, mellyel a különböző piaci szegmensek gépjárműhasználóinak egyéni igényeit egyedi megoldásokkal szolgáljuk ki. Ebben az évben a KKV-k számára jelentkeztünk új szolgáltatáscsomaggal, hogy gépjárműbérléssel kapcsolatos elképzeléseikre hatékony megoldási alternatívát kínálhassunk. Magabiztosak vagyunk, hogy az innovációba fektetett erőfeszítéseink hozzájárulnak piacvezető szerepünk megerősítéséhez Magyarországon is, ahol jelenleg több mint 10 000 gépjárművet kezelünk.”