A forró gőz találkozása a gyors hullámokkal 2015-05-12

Ha a leggyakrabban használt főző-, illetve sütőberendezésekről van szó, egyértelműen a tűzhely viszi a pálmát. A második helyért azonban már nagyobb a küzdelem: itt a mikrohullámú sütő és a gőzpároló versengenek egymással. A helyhiány miatt azonban gyakran választanunk kell közöttük, és az egyikről le kell mondanunk. A Miele vadonatúj készüléke, a DGM 6800 mikrohullámú funkcióval kombinált beépíthető gőzpároló azonban véget vet a bizonytalanságnak.

A Miele tavasszal debütáló, egyedülálló beépíthető készülékével egyszerre élvezheti a gőzpároló és a mikrohullámú sütő előnyeit, miközben értékes helyet takaríthat meg konyhájában.

„A DGM 6800 ideális megoldást nyújt, hiszen egyesíti a mikrohullámú sütő gyorsaságát a gőzpároló hatékonyságával” – mondja Papp Gábor, a Miele Kft. értékesítési és marketing vezetője, aki nagy lehetőségeket lát ebben a készülékben, mely úgy kombinálja a két konyhai berendezés funkcióit, hogy közben a már jól ismert Miele minőség sem szenved csorbát.

A gőz előállítására a Miele ugyanazt a MultiSteam technológiát alkalmazza, melyet más gőzpárolóknál is használ. A gyors gőzelőállításról és a párolótér gyors felfűtéséről a nagyteljesítményű gőzfejlesztő (3,3 kW) gondoskodik. A párolótér hátsó falába integrált nyolc befúvónyílás elrendezése és iránya biztosítja a gőz gyors elosztását a párolótérben és a párolóedényben. Így a párolás egyenletes, az étel pedig tökéletes ízű és zamatú lesz. A mikrohullámú teljesítmény hét fokozatban szabályozható (maximális teljesítmény 1000 Watt). Különlegessége a gyorsindítás funkció és a pattogatott kukorica készítésére használható automatikus program.

Mivel a gőzpároló és a mikrohullámú sütő működési elve alig hasonlít egymásra, a Miele fejlesztőinek egyszerre több műszaki kihívással is szembe kellett nézniük. Éppen ezért a készülék ajtaja különleges felépítésű, hogy a mikrohullámok ne juthassanak ki a levegőbe, a berendezés ugyanakkor tartósan megakadályozza a gőz kijutását is. Ezen kívül a párolótér a Miele gőzpárolói esetében alapvetően acélból készülnek, a mikrohullámú működésről viszont köztudott, hogy a főzőtérben elhelyezett fém ívkisülést eredményezhet. A Miele ezt a problémát szilikon-vegyületekkel küszöbölte ki, melyek hatékonyan választják el a nemesacél párolóteret a nemesacél oldalrácstól.

A DGM 6800 mindent tud, amit egy csúcskategóriás gőzpárolónak tudnia kell. Több mint 150 automatikus programmal rendelkezik, melyek gyorsan elérhetőek az M-Touch érintőképernyőn keresztül a keresőfunkció segítségével. A felhasználók akár 20 saját programot is létrehozhatnak és tárolhatnak, és ez a DGM 6800 esetében további előnyöket jelent, hiszen a két üzemmód kombinálása által egyesül a mikrohullám gyorsasága a gőzpároló kiemelkedő hatékonyságával.

A sajtóközlemény letöltése