SZOMBATON TÜZES ÍZEK ÉS KARIBI HANGULAT VÁR A MIELE GASZTROSZÍNPADON 2012-06-07

Nem maradunk ízek és ritmusok nélkül az idei nyár kezdetén sem. A 2012-es Gourmet Fesztivál ismét sok meglepetést és különlegességet kínál. A Miele Gasztroszínpad főzőbemutatókkal, izgalmas programokkal és valódi karibi hangulattal pezsdíti fel a látogatókat!

Lesz minden, mi szem-szájnak ingere, a három napig tartó kulináris kalandozáson mindenki megtalálja majd a kedvére való ételeket és italokat.

A Miele faháznál szombaton este átadjuk magunkat a karibi életérzésnek. Forró, egzotikus ételekkel és vérpezsdítő ritmussal várjuk. És bár a homokos tengerpartot nem, Hegyi Barbarát elhozzuk, aki Kis Sándorral, a Miele séfjével együtt igazi specialitásokat készít: párolt tápióka gyöngyöt kókusztejben, hozzá pedig grillezett ananászt, mangót és garnélát citromnádra tűzve.

Hegyi Barbara Jászai-díjas színésznő köztudottan ugyanolyan talpraesetten mozog, és ugyanolyan jól érzi magát a konyhában, mint a színpadon. Első szakácskönyve 2011 végén jelent meg Abraka Babra – Monológok a konyhámból címmel. A könyvből kiderül, mekkora szerelem és szenvedély az ő életében a főzés. Ahogy mondja, konyhájában minden benne van, ami jót tesz az embernek: szeretet, fűszer és édesség.

„Gyerekkoromban is szívesen időztem a konyhában, valószínűleg azért is, mert nálunk otthon mindig a konyha volt a ház szíve. Afféle központi hely. Ezért is ragaszkodtam ahhoz, hogy a könyvemben szereplő ételeket a saját otthonomban, a saját konyhámban készíthessem el, hiszen az ízek, a hangulatok, a közös baráti étkezésekkel kapcsolatos érzések mind oda kötnek.” – vall a Vígszínház színésznője a főzéshez fűződő kapcsolatáról. Hegyi Barbara fél 9-től a Miele faháznál dedikálja és mutatja be Abraka Babra című szakácskönyvét, mely a konyhaművészet szeretetéről ismert művésznő kedvenc receptjeit tartalmazza.

A Miele faház környéke szombat este egy szempillantás alatt karibi utcabállá alakul át. Kecses idomok, temperamentumos férfiak és vérbeli latin csípőmozgás csábítja táncra a látogatókat. A Karibi Táncklub profi táncosai Németh Sándorral, a Salsa Magyar Bajnokával az élükön ízelítőt adnak abból, hogy milyen, amikor a zene magával ragad és elcsábít. Június 9-e lesz az az este, mely forró hangulatával és vérpezsdítő dallamaival felszabadít, és néhány órára megadja a végtelen szabadság illúzióját gasztronómiával és jókedvvel fűszerezve.

A Gourmet Fesztivál teljes ideje alatt bemutatókkal, ételkóstolókkal várjuk a Miele Gasztroszínpadon, a standnál pedig Miele kávéfőzőben készült koffeines italokat kortyolhat.

A színpad és a fesztivál részletes programjáról itt tájékozódhat.

Találkozzunk június 8. és 10. között a Millenárison!


A Miele-ről: A Carl Miele és Reinhard Zinkann által Németországban alapított vállalatot, a több mint 110 éves Mielet, a mosógép és a mosogatógép feltalálójaként tartják számon. A Magyarországon 1998 óta jelen lévő Miele termékei tervezése és kivitelezése során a kiemelkedő minőséget és élettartamot, az élenjáró innovációt és a környezetkímélő működést helyezi előtérbe. Az alapítók által megalkotott „Mindig jobban” filozófiát követve, technológiai úttörőként van jelen a háztartási gépek piacán. A generációkon átívelő folyamatos fejlesztéseknek, a legendásan megbízható készülékeknek és a szolgáltatások magas színvonalának köszönhetően a Miele 2011-ben Németországban a második helyen végzett a megtisztelő „legjobb márka” kategóriában.

A Miele Aktív Konyhája és online főzőiskolája, a http://www.mielefozoiskola.hu szeretettel vár mindenkit, aki érdeklődik a gasztronómia iránt, rajong a finom ételekért, különleges receptekért, vagy akinek fontos az élete és az étele minősége, legyen akár kezdő vagy profi. „Az vagy, amit megeszel” - tartja a mondás, éppen ezért a testnek és a léleknek is egyaránt fontos, hogy mindennapi ételünk ízletes, változatos és egészséges legyen.

A sajtóközlemény letöltése