RENDEZVÉNYSOROZAT A HAL ÉS AZ EGÉSZSÉG JEGYÉBEN 2012-02-07

Az egészséges életmód fenntartása és a megfelelő vitalitás mindannyiunk számára fontos. A Miele Főzőiskola is küldetésének tekinti a tudatos és egészséges életmódhoz szükséges főzési, illetve ételkészítési technikák terjesztését, így ezen elvek alapján indítja útjára legújabb rendezvénysorozatát, a Fish Fridays-t, melynek házigazdája Szabó Péter halséf- és halkereskedő, aki havonta két alkalommal kalauzolja el a résztvevőket a halak és tengeri ételek világába.

Köztudott, hogy a hal jelentős mennyiségű fehérjét, A és D vitamint, valamint a szervezet számára elengedhetetlen omega-3 típusú zsírsavat tartalmaz. Egyes fajtáknak különösen laza szövetszerkezetű húsuk van, mely miatt könnyen emészthetők, kedvező energia- és zsírtartalmuk révén pedig bármilyen étrendbe jól beilleszthetők. A halak elkészítési módjainak csak a képzelet szabhat határt: ezt tanítja meg a résztvevőknek a profi halséf.

Szabó Péter az Egyesült Államokban, Skóciában és Új-Zélandon töltött évei alatt kizárólag hal- és seafood gasztronómiával foglalkozott, éttermi szakácsként, majd kereskedőként igyekezett minden praktikát elsajátítani a halak feldolgozását és elkészítését illetően. Tapasztalatai alapján írta meg Halak és halételek című könyvét. Számos magazinban, tévéműsorban találkozhattak már az ételeivel, s ezúttal a Miele konyhájában mutatja meg, milyen könnyedén és sokféleképpen készíthetők el a halas fogások. A Miele kiváló minőségű háztartási készülékeinek mindegyike olyan korszerű technológiai újításokkal rendelkezik, melyek lehetővé teszik az ásványi- és tápanyagban dús táplálkozást, s előtérbe helyezik az ételek valódi ízét a mesterséges ízesítőkkel és színezékekkel szemben, a Fish Fridays rendezvénysorozat is ennek jegyében várja az érdeklődőket.

A laza és oldott hangulatú oktatások során megtudhatják a tanulni vágyók, hogyan kell profi módon halat filézni, mi a teendő a tintahal tintájával, hogyan kell osztrigát nyitni, mire kell odafigyelni a hal vásárlásakor, és hogyan, mennyi ideig kell sütni, párolni, marinálni úgy, hogy a hal tökéletes legyen. A Fish Fridays mindenkinek ajánlott, aki gyorsan szeretne látványosat alkotni a konyhában, és nyitott az új ízekre. Mindegyik főzőest alkalmával minimum 4 alapanyag gyakorlati megismertetése és feldolgozása történik, megtanulhatják az előkészítési eljárásokat, a szakszerű tárolási tudnivalókat, az adott halakhoz leginkább illő fűszerezési ötleteket, és kipróbálhatnak többféle hőkezelési eljárást a párolástól a serpenyőben sütésig.

A Fish Fridays megnyitó eseményét február 3-án tartották, hazánk neves gasztrobloggereinek és szakújságíróinak részvételével, akik egy kis kóstolót kaptak a legjobb tengeri alapanyagokból, a képzés tematikájából és hangulatából, továbbá a legkorszerűbb konyhai technológiákból. Szabó Péter szárnyai alatt elmerülhettek a halak és tengeri gyümölcsök ízvilágában, ugyanis olyan különleges recepteket készítettek el, mint például a Doveri nyelvhal papír batyuban párolva vagy a Feketekagyló fehérbor gőzben párolva chilis kókusztejkrém mártással. A rendezvényen készült fényképek a Miele Főzőiskola Facebook oldalán elérhetők.

Akik szeretnének részt venni a tematikus esteken, jelentkezni a http://miele.hu/hu/rendezvenyek/fish-fridays/ oldalon tudnak.

A Miele Főzőiskoláról

A Miele Főzőiskola a minőségen alapszik. A Miele háztartási készülékeinek és a kitűnő minőségű alapanyagoknak köszönhetően egy olyan gasztronómiai kiránduláson vehetnek részt a látogatók, amit csak a legjobb éttermekben nyújtanak, s mindezt otthon, nap, mint nap átélhetik.

A Miele Főzőiskola az a hely, ahol a főzés élménye mellett barátságok is szövődnek, s mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a több mint 20 ezer regisztrált felhasználó, akik aktív tagjai a főzőiskola nagyszerű csapatának.
Ezen az oldalon mindenki hozzáad kicsit saját magából, az otthonról hozott hagyományokból, szokásokból. A minőségi gasztronómia hívei megoszthatják egymással kedvenc ételeiket, receptjeiket, összeállíthatják saját szakácskönyvüket, a fórumon kibeszélhetik tapasztalataikat, blogolhatnak, valamint kérdezhetnek a Főzőiskola hobbiszakácsaitól és bloggereitől is.

Az oldalon egyedi és minőségi videóreceptek között szemezgethetnek a látogatók, melyeken a Miele séfje, Kis Sándor mutatja be, hogyan kell a legkülönlegesebb recepteket is könnyedén elkészíteni. Nincs biztonságosabb érzés annál, mint amikor egy profi szakács segít, ha szükség van rá.

A virtuális térből kilépve, a Miele Főzőiskola rendezvényein exkluzív környezetben, kellemes társaságban és remek hangulatban utazhatnak akár Mexikóba, vagy az olasz lankákra az elkészített ételek által, miközben elsajátítják a konyhaművészet fortélyait.

A Miele Főzőiskola rendezvényei az alábbi linken érhetők el: http://miele.hu/hu/rendezvenyek/


A Miele-ről: A Carl Miele és Reinhard Zinkann által Németországban alapított vállalatot, a több mint 110 éves Mielet, a mosógép és a mosogatógép feltalálójaként tartják számon. A Magyarországon 1998 óta jelen lévő Miele termékei tervezése és kivitelezése során a kiemelkedő minőséget és élettartamot, az élenjáró innovációt és a környezetkímélő működést helyezi előtérbe. Az alapítók által megalkotott „Mindig jobban” filozófiát követve, technológiai úttörőként van jelen a háztartási gépek piacán. A generációkon átívelő folyamatos fejlesztéseknek, a legendásan megbízható készülékeknek és a szolgáltatások magas színvonalának köszönhetően a Miele 2011-ben Németországban a második helyen végzett a megtisztelő „legjobb márka” kategóriában.

A sajtóközlemény letöltése