Demcsák Zsuzsa első receptkönyve is erre az alapötlete épül, kiegészítve azzal, hogyan védhetjük gyermekeink egészségét olyan ételekkel, melyeket velük együtt is, vidám hangulatban készíthetünk el. Így amellett, hogy nagyobb kedvvel fogyasztják majd a tápláló finomságokat, a főzéshez is kedvet kapnak már egészen kis korukban.
„Ez egy olyan receptkönyv, ami a szülőknek íródott, de a gyerekek ízlését tükrözi, és őket is bevonja az ételek elkészítésébe, hogy együtt, örömteli módon készüljenek az ételek. Csak remélni tudom, hogy önöknek is olyan örömet okoz majd a konyha, mint nekem, amikor a kislányom hétvégén megkérdezi: Anya, ma mit főzünk? Segíthetek?” – vallja könyvéről a szerző.
A könyv bemutatójának a Miele Aktív Konyhája adott otthont, ahol a receptek közül kiválasztott ínyencségek olyan konyhai eszközök segítségével készültek el, melyek garantálják a vitaminok és ásványi anyagok megőrzését, s bizonyítják: minimális fűszerezés mellett is lehetnek ízletesek az ételek, hiszen megmarad azok natúr, természet alkotta íze.
Az esemény nyitásaként Vujity Tvrtko beszélgetett a szerzővel a könyv ötletéről, megszületéséről, majd kezdetét vette a pogácsa, a brokkolis-sonkás batyu, a szilvalekváros kifli és a lazac elkészítése Demcsák Zsuzsa és Kis Sándor, a Miele séfjének felügyelete mellett. A főzésben és sütésben Azurák Csaba, Árpa Attila, Tomán Szabina, Papp Gergő és Váczi Gergő, valamint gyermekeik nyújtottak segítséget, a tökéletes ízhatást pedig a Miele gőzpárolója és klímavezérléssel működő sütője garantálta.
A Miele 1998-ban mutatatta be első, egyszerűen beépíthető gőzpárolóját, mely akkor mérföldkőnek számított a háztartási gépek piacán. A kezdeti időszakban évente mindössze néhány ezer készülék talált gazdára, később azonban a gőzpároló önálló készülékosztályként vetette meg a lábát, és évről évre egyre többet értékesítenek belőle. Ennek oka egyszerű: gőzpárolással sok étel nemcsak ízletesebb, de tudományos kísérletek bizonyítják, hogy jóval egészségesebb is. A gőzpárolóban készített fogások 50%-kal több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint a főzött ételek.
A klímavezérléses vagy más néven párával kombinált sütés alatt a nedvesség hozzáadásával történő sütést értjük. A tészta jobban megkel és fényesebb lesz a héja, ha a sütés megkezdésekor gőzt bocsátunk a sütőtérbe. Ehhez egy vízzel teli edényt teszünk az ajtókeretnél található felszívó csőhöz, majd a kezelőfelületen kiválasztjuk a párával kombinált sütés funkciót. A sütő automatikusan felszívja a szükséges vízmennyiséget, ami később gőz formájában kerül majd a sütőtérbe.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A Miele-ről: A Carl Miele és Reinhard Zinkann által Németországban alapított vállalatot, a több mint 110 éves Mielet, a mosógép és a mosogatógép feltalálójaként tartják számon. A Magyarországon 1998 óta jelen lévő Miele termékei tervezése és kivitelezése során a kiemelkedő minőséget és élettartamot, az élenjáró innovációt és a környezetkímélő működést helyezi előtérbe. Az alapítók által megalkotott „Mindig jobban” filozófiát követve, technológiai úttörőként van jelen a háztartási gépek piacán. A generációkon átívelő folyamatos fejlesztéseknek, a legendásan megbízható készülékeknek és a szolgáltatások magas színvonalának köszönhetően a Miele 2011-ben Németországban a második helyen végzett a megtisztelő „legjobb márka” kategóriában.