Bemutatkozott a modern és innovatív eRADical teleradiológiai rendszer 2015-06-26

Az Enterprise Group szervezésében 2015. június 23-án működés közben is bemutatkozott a modern és innovatív eRADical teleradiológiai rendszer, mely a tárolási és feldolgozási környezet alkalmazásával hatékonyan, jól skálázhatóan, magas rendelkezésre állás mellett támogatja az intelligens diagnosztikai eljárásokat, ezzel pedig egy gyors, hatékony és költségcsökkentő eszközt biztosít az egészségügyi ellátók számára.

KÖZEL 1 MILLIÁRDOS HAZAI TELERADIOLÓGIA FEJLESZTÉS A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYBEN

Az Enterprise Group eRADical teleradiológiai megoldása költséghatékony módon forradalmasítja az intelligens diagnosztikai eljárások alkalmazását. A rendszer segítségével egy adott helyen elkészült bármilyen radiológiai kép elektronikus úton továbbítható egy távolabbi helyre akár diagnosztikai, akár konzultációs céllal. Az eRADical teleradiológiai rendszer robusztus, jövőnek tervezett architektúrája az eredeti diagnosztikai képminőség megtartása mellett biztosítja a képtovábbítást és -megjelenítést, valamint a hozzájuk tartozó vizsgálati adatok villámgyors közvetítését, ezzel hatékonyan segíti a radiológusok és a klinikusok közötti kommunikációt. A képrögzítés helyétől pár méterre, de akár több száz kilométerre levő diagnosztikai helyiségekben megtekinthetők és kiértékelhetők a különböző méretű egészségügyi intézmények digitális orvosi képalkotó eszközeinek felvételei.

Az Új Széchenyi Terv, Gazdaságfejlesztési Operatív Program "Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása" pályázatának keretében a Magyar Fejlesztési Intézet Nonprofit Zrt.-vel konzorciumi partnerségben, együtt indult el az „Elosztott teleradiológiai és diagnosztikai rendszer” projekt 2014 januárban. A projektben az Európai Regionális Fejlesztési Alap 424,97 millió forinttal támogatja az Enterprise Group-ot, a projekt teljes költsége azonban 910 millió forint.
Az Enterprise Group konzorciumi partnerével közösen több hónapos kutatási és fejlesztési munka során készítette elő az új teleradiológiai rendszert. Ezeknek a kutatásoknak az eredményei és - az innovatív megoldások használatában élen járó Uzsoki Kórház stratégiai szakmai együttműködése során nyújtott orvos-szakmai támogatás révén - a kórház szakemberei és menedzsmentje által megfogalmazott gyakorlati elvárások is beépültek a projektbe. Így az Enterprise Group fejlesztői valós környezetben és feltételek mellett, a napi gyakorlat során szerzett tapasztalatok segítségével hozhatták létre a minden igényt kielégítő új teleradiológiai rendszert.

A modern és innovatív eRADical teleradiológiai rendszer az osztott tárolási és feldolgozási környezet alkalmazásával hatékonyan, jól skálázhatóan, magas rendelkezésre állás mellett támogatja az intelligens diagnosztikai eljárásokat, ezzel pedig egy gyors, hatékony és költségcsökkentő eszközt biztosít az egészségügyi ellátók számára. Az eRADical kirobbanó módon megnöveli a teleradiológia hatékonyságát a felvétel elkészülte és a validált lelet visszaérkezése közötti időtartam 10-15 perc alá történő leszorításával, miközben lehetőséget ad a folyamatban résztvevők számára széles körű konzultációra is. A rendszer illeszkedik a jelenleg elérhető, valamint a bevezetés előtt álló vagy párhuzamosan fejlesztett egészségügyi rendszerekhez, továbbá támogatja a betegadminisztrációs és általános gazdálkodási feladatokat is.

„Úgy gondoljuk, hogy minden lehetőséget meg kell ragadnunk ahhoz, hogy a kórház fejlődjön. Nem csak az eszközpark, hanem a betegellátást kiszolgáló informatikai megoldások folyamatos újítása is része ennek a folyamatnak. Ugyanakkor szeretném hangsúlyozni, hogy legfontosabb célunk az, hogy a betegellátás a lehető legmagasabb szakmai színvonalon folyjon, még akkor is, ha az intézmények egy része humán és egyéb erőforrás gondokkal küzd. Erre lehet jó megoldás ez eRADical rendszer is ” – mondta el Dr Ficzere Andrea az Uzsoki Kórház főigazgatója.

„Bízunk benne, hogy megoldásunk révén a hazai egészségügy minden szereplője egy valóban világszínvonalú megoldással gazdagodik. A radiológiai orvos szakemberek egymástól távol, de valós időben is érdemi konzultációt folytathatnak, míg a betegek számára kevesebb utánjárást garantál a szolgáltatás. Az eRADical kiegészítéseként az eMage nevű, sokoldalú képarchiváló rendszerünk révén a hosszú távú biztonságos tárolás és képtovábbítás is egy rendszerben válik elérhetővé.” – tette hozzá Orbán Előd az Enterprise Group ügyvezető igazgatója.

Az eRADical rendszer moduláris felépítése révén a kis rendelőintézetek radiológiai osztályaitól a több létesítményt magukba foglaló klinikák, országos létesítmények igényeit egyaránt rugalmasan képes kiszolgálni. A ma általános orvosdiagnosztikai eszközök támogatásán túl már a közeli jövőben rohamosan elterjedő mobil alapú és páciens oldalú kliens eszközök kiszolgálására is felkészült.
Az Enterprise komplex teleradiológiai rendszerével időt és pénzt takarít meg. Az eRADical teleradiológiai rendszer és az eMAGE sokoldalú képarchiváló együttes alkalmazásával megtakaríthatók a felesleges betegszállítások, egyszerűvé válik a teleradiológiai konzultáció, az előző és más típusú vizsgálatokkal való összehasonlítás még az egymástól távol lévő radiológia osztályokon is. A rendszer teljesen testre szabható, egyedi igények kiszolgálását teszi lehetővé, így a leginkább költséghatékony és az igények változásával folyamatosan bővíthető teleradiológiai megoldást biztosítja.


További szöveges információ: http://enterprise-group.hu/ehealth/ehealth-megoldasok/eradical

További ismertetők (pdf): http://enterprise-group.hu/uploads/downloads/enterprise_ehealth_eradical.pdf
http://enterprise-group.hu/uploads/downloads/enterprise_ehealth_emage.pdf

Az Enterprise Groupról: Az Enterprise Group az innovatív informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető rendszerintegrátora. Üzletágai egymásra épülő kompetenciáikkal komplex megoldásokat kínálnak az üzleti infokommunikáció (ICT), a mérnöki tervezés és életciklusmenedzsment (PLM), az integrált medikai szoftverfejlesztés (eHealth), valamint az informatikai tanácsadás és SAP bevezetés területén (Consulting). A cégcsoport elsősorban nagy- és középvállalatoknak illetve államigazgatási intézményeknek kínál informatikai szolgáltatásokat. Ügyfelei közé tartozik többek között az E.ON Hungária, a Paksi Atomerőmű Zrt., a Magyar Villamosművek Zrt., a BKV, az OTP Bank, az SAP továbbá a Magyar Honvédség, a Határőrség és az Országos Mentőszolgálat. Célja, hogy az ügyfelei számára kiépített rendszerek minden esetben kapcsolatot teremtsenek a jövővel, ezért a vállalat informatikai megoldásainak középpontjában az innováció áll.
Sajtókapcsolat: Corpus Communications Kft., Novák Gabriella, mail@corpuscom.hu; +36 20 412 4337 www.corpuscom.hu

A sajtóközlemény letöltése