ALUKÖNIGSTAHL Kft. 25 éve Magyarországon 2016-06-07

Jövőbe mutató építészeti megoldások, a tervezésben való aktív részvétel, technikai innovációk – a magasépítészetben etalonná vált Alukönigstahl Kft. a homlokzati rendszerek szakértőjeként immár 25 éve van jelen Magyarországon, mely időszak alatt több száz hazai épület létrehozásában bizonyította hozzáértését. A jelentőségteljes eseményt egy színvonalas, exkluzív gálával ünnepelték meg.

A König céget az ausztriai Retz kisvárosban Jakob König alapította 1864-ben. A családi vállalkozás időközben a legjelentősebb osztrák magánvállalkozások egyikévé nőtte ki magát, piacvezető szerepet betöltve a folyamatosan bővülő közép- és kelet- európai piacon. A vállalat kizárólagos és hosszú távú partneri kapcsolatban áll a nemzetközileg is elismert két profilrendszer-gyártóval, a német Schüco International KG-vel, illetve a svájci Jansen AG-vel.

A magas szintű műszaki funkcionalitás, a fenntartható építészet, valamint a minőség iránt elkötelezett cégcsoport 1990-ben hozta létre magyarországi leányvállalatát, mely mára 60 fős kereskedőházzá nőtte ki magát. A budapesti 45.000 m 2 -es raktárbázis több ezer féle cikket magában foglaló árukészlete biztosítja a hazai partnerek, valamint a környező országok optimális áruellátását. A cégcsoport jelentős hazai beruházás előtt áll, ugyanis rövidesen a budapesti központ a konszern második logisztikai bázisává válik. E folyamat keretében megtörténik a régi raktárépületek modernizálása, illetve tervben van egy teljesen új épület építése is. Mindezzel együtt mintegy megháromszorozódik a jelenlegi raktározásra használt terület is.

Az elmúlt 25 év alatt a Schüco és Jansen profilrendszerekből felépített hazai építészeti remekművek nagymértékben befolyásolják az építészeti környezetet, miközben a szerkezeti és funkcionalitási feltételeknek maradéktalanul eleget tesznek. „A projektjeinknél látom azt a törekvést, hogy ne csak műszakilag jót, hanem esztétikailag szépet is hozzunk létre. Ezek az épületek pedig még 10-15 év múlva is a mi gyermekeinket, a következő generációt fogják szolgálni” – nyilatkozta Ádám István, az Alukönigstahl Kft. egyik ügyvezető igazgatója.

Az Alukönigstahl Kft. egy exkluzív és rendkívül színvonalas jubileumi gálaest keretében ünnepelte meg az elmúlt időszak sikereit. A mintegy 350 partner részvételével, a Várkert Bazárban megrendezett esemény a „Múlt Jelen Jövő” jegyében, a múltra való büszke visszatekintés mellett a jövőre, az ígéretes tervekre fókuszálva, lendületes programokkal telt. Az ügyvezetői megnyitót követően a meghívottak egy mozgalmas, a 2016-os trendeket reprezentáló divatbemutató mellett Cakó Dániel és Hidvégi Áron képzőművészek látványos Quartzbox előadását tekinthették meg. A stílusos és elegáns hangulatról a Group’n’Swing gondoskodott. Az est házigazdája Barabás Éva volt.

Az eseményen készült fényképek megtekinthetők és letölthetők itt.

A sajtóközlemény letöltése