2 millió diák tanulhat féláron golfozni a Balatonnál 2008-06-19

2007. július 1. óta várja a golf iránt érdeklődőket a Balaton első, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas golfpályája, a Royal Balaton Golf & Yacht Club. A klub a profi játékosok mellett kiemelt figyelmet szentel a kezdők és a fiatalok oktatására is. A vakáció kezdetén meghirdetett új program keretében, 50%-os diákkedvezménnyel biztosítják a golf alapjainak megismerését! Ez közel 2 millió fiatalt érint.

Az ország talán legszebb golfpályája, Balatonudvari és Örvényes között 67 hektáron terül el, 60 méter szintkülönbséggel, területe határos a Balatonfelvidéki Nemzeti Parkkal és részben természetvédelmi terület. A magával ragadó balatoni panoráma mellet, különlegességnek számít a pálya területén található kőbánya, amely körbejátszása a tapasztalt golfozók számára is igazi kihívás.

„A Royal Balaton Golf & Yacht Club megkülönböztetett figyelmet fordít a jövő golfnemzedékének nevelésére“ – mondta el Pataki Gábor, a klub elnökségi tagja. „Ezért is döntöttünk úgy, hogy jelentős kedvezmények kialakításával próbálunk kedveskedni annak, a több százezer diáknak, akik nyaranta ellátogatnak a Balaton partjára.” – emelte ki Pataki Gábor.

A nyári akció keretén belül a klubban működő Golfakadémia oktatója, Wilheim István – PGA diplomás oktató, akit kétszer választottak itthon „Az Év golfjátékosának” – várja a golfozni vágyó ifjúságot a Balaton első golfpályáján. A diákigazolvánnyal rendelkező fiatalok most feláron 2550 Ft-os óradíjtól sajátíthatják el a golf alapjait, a 4 órás tanfolyam keretén belül. A klub golfütőt és korlátlan számú gyakorlólabdát biztosít a résztvevőknek. Alapokat követően további 11 óra oktatás után, akár pályaalkalmassági vizsgát is tehetnek az ifjú golfozók, majd a sikeres vizsgát követően, a nemzetközileg elismert pályaengedéllyel a világ összes nyílt klubjának golfpályáján hódolhatnak új szevedélyüknek, a golfnak.

A Royal Balaton különleges ifjúsági tagságot kínál a 18 és 25 év közötti fiataloknak már 250.000 Ft-os belépési díjtól. A korlátlan játéklehetőséget biztosító éves tagdíj 18-25 év között 50%-os kedvezménnyel 130.000 Ft/év. Ezt követően a már tapasztalt, 25. életévét betöltött golfjátékosok örökös klubtagságot válthatnak 350.000 Ft-ért. A fiataloknak szánt kedvezmények, játékosonként akár az 1 millió forintot is meghaladhatják.

A Royal Balaton Golf & Yacht Club további fejlesztései:
Köszönhetően a közeljövőben megvalósuló fejlesztéseknek a Royal Balaton, több mind csak egy golf klub. A Balaton Golf Villapark beruházás kertében Tihanyra, a Balatonra és a golfpályára néző panorámás golfrezidenciák építése idén ősszel kezdődik. A golfpályától 2 km-es távolságra épül meg a 133 hajó befogadására alkalmas vitorláskikötő. A Yacht Club apartmanházával, körpanorámás éttermével 2009. első felében nyitja meg kapuit.

A sajtóközlemény letöltése